15 نکته کلیدی در انتخاب تلفن ویپ رومیزی

تلفن ویپ - voip

تلفن ویپ – IP Phone چیست و چه تفاوتی با تلفن آنالوگ دارد؟

تلفن تحت شبکه یا همان تلفن ویپ، نسل جدید تلفن های آنالوگ است. این نوع تلفن دارای ویژگی های بسیار متنوع از جمله کیفیت صدای HD، صفحه نمایش رنگی و لمسی، سیستم عامل اندروید، امکان مکالمه تصویری، امکان پخش فایل های صوتی و تصویری، ارتباط بیسیم از طریق بلوتوث یا وای فای و… است. مهم ترین وجه تمایز تلفن voip با تلفن های آنالوگ نوع پورت ارتباطی آنها است. در این مقاله ما به شما در انتخاب تلفن ویپ کمک می کنیم.

تلفن های تحت شبکه از طریق کابل شبکه و با پورت RJ45 و تلفن های آنالوگ از طریق زوج سیم و پورت RJ11 ارتباط برقرار می کنند. لازم به ذکر است، ویژگی هایی که برای تلفن های ویپ نام برده شد، همیشه بر روی تمام تلفن ها نیست و هر کدام می تواند بر حسب نیاز به صورت یک گوشی ساده رومیزی، تلفن ویپ بیسیم یا یک گوشی ویپ پیشرفته با امکانات زیاد انتخاب شود.

مختصری درباره مرکز تلفن voip

مرکز تلفن ویپ همانند تلفن سخت افزاری voip، نسل جدید سانترال پاناسونیک است. در حدود یک دهه پیش مرکز تلفن تحت شبکه به صورت گسترده وارد ایران شد و به مرور زمان سانترال های سنتی مثل سانترال پاناسونیک و سانترال کارین جای خود را به این سیستم تلفن هوشمند دادند. سانترال های آنالوگ به دلیل مزیت های کم، قابلیت توسعه پذیری پایین و هزینه سخت افزاری زیاد نتوانستند با مراکز تلفن ویپ رقابت کنند و به مرور زمان محبوبیت خود را از دست دادند.

مرکز تلفن تحت شبکه یا به اصطلاح IP PBX ها در دو نوع نرم افزاری و سخت افزاری ارائه می شوند. همچنین این سیستم تلفن به صورت مرکز تماس محلی و مرکز تلفن ابری قابل ارائه است. محبوب ترین سیستم های تلفن ویپ نرم افزاری در ایران استریسک، الستیکس، ایزابل، سیموتل و فری پی بی ایکس نام دارد. برند های نیوراک، سنگوما و گرند استریم نیز از تولید‌کنندگان مطرح مرکز تلفن ویپ سخت افزاری هستند.

تلفن تحت شبکه پلیکام
یک نمونه تلفن تحت شبکه پلیکام مدل IP331

انواع تلفن تحت شبکه – IP Phone

1) تلفن ویپ رومیزی کارشناسی

تلفن های ویپ ساده یا تلفن ویپ کارشناسی همانند تلفن های آنالوگ هستند و تنها تفاوت آنها نوع پورت ارتباطی آنها (پورت شبکه) است. لازم به ذکر است که یک تلفن ساده ویپ علاوه بر نوع پورت ارتباطی که ماهیت این نوع گوشی ها است، می تواند کیفیت صدای HD نیز داشته باشد.

2) تلفن ویپ رومیزی اپراتوری

نحوه انتخاب تلفن ویپ اپراتوری با توجه به دغدغه و نیاز اپراتورها کمی با تلفن های ساده متفاوت هستند. این تفاوت در تعداد کلید های روی گوشی تلفن رومیزی است. معمولا افرادی که در یک سازمان به عنوان منشی یا اپراتور فعالیت دارند، تماس های زیادی را در روز انتقال می‌دهند. به طور مثال شخصی با شرکت تماس می گیرد و از اپراتور می خواهد تا تماس را به داخلی، آقا یا خانم ایکس وصل کند.

شخص اپراتور ابتدا باید بداند که داخلی مورد نظر آزاد است یا مشغول، بنابراین در اینجا به یک کلید چشمک زن که در حال سبز نشانگر آزاد و در حالت قرمز نشانگر اشغال بودن داخلی مورد نظر است، نیاز دارد. نام این ویژگی BLF است و وظیفه اعلام وضعیت آزاد یا اشغال بودن یک داخلی را نشان می دهد. در نهایت اگر داخلی آزاد باشد اپراتور با فشردن آن تماس گیرنده را به داخلی مورد نظر وصل می کند. کلید های BLF وظیفه برقراری تماس سریع (Speed Dial) را نیز بر عهده دارند.

3) تلفن ویپ رومیزی مدیریتی

تلفن تحت شبکه هوشمند مدیریتی ویژگی‌های بسیار متنوع و خاصی را در اختیار مدیران یک سازمان قرار می دهد. گوشی های مدیریتی ویژگی هایی مانند صفحه نمایش رنگی و لمسی، دوربین برای مکالمه تصویری، سیستم عامل اندروید، امکان نصب انواع نرم افزارها مثل تلگرام، اینستاگرام، واتس اپ و .. دارد. همچنین امکان ارتباط با پورت های HDMI و پورت USB را جهت پخش فایل های صوتی و تصویری دارد.

این رده تلفن امکان ارتباط بیسیم از طریق وای فای و بلوتوث را نیز دارد. لازم به ذکر است تمام این ویژگی ها ممکن است به صورت یکجا روی یک تلفن مدیریتی نباشد. به عنوان مثال، شاید شما در سازمان خود نیاز به کنفرانس تصویری با مدیران دیگر داشت باشید، بنابراین با انتخاب تلفن تحت شبکه مدیریتی می توانید میزبانی کنفرانس تصویری خود را به این سخت افزار بسپارید.

4) تلفن ویپ بیسیم

سیستم های تلفن ویپ علاوه بر مزیت های بی شماری که دارد، می تواند تجهیزات کارآمد و کاملی را نیز در کنار خود داشته باشد. اگر فعالیت شما در شرکت به نوعی است که دائم در حال تردد هستید و از طرفی همیشه باید در دسترس باشید، یک تلفن بیسیم قدرتمند می تواند همیشه همراه شما باشد و ارتباط شما را با همکارانتان برقرار کند. معروف ترین برند‌های تلفن ویپ بیسیم یالینک،تلفن ویپ بیسیم RTX و تلفن ویپ بیسیم گرند استریم است.

15 نکته کلیدی که در هنگام خرید IP Phone باید به آن توجه کنید

 

چگونه یک تلفن ویپ - voip انتخاب کنیم؟
چگونه یک تلفن ویپ – voip انتخاب کنیم؟

1) تعداد اکانت

منظور از اکانت در تلفن های تحت شبکه، تعداد داخلی است. در واقع بر روی یک گوشی تلفن voip با توجه به مشخصاتی که دارد امکان رجیستر کردن از یک تا چندین داخلی وجود دارد. به طور مثال آقای ایکس با توجه به سیاست های داخلی شرکتشان می‌تواند روی گوشی خود 3 داخلی با شماره های 101، 102 و 103 داشته باشد.

2) کیفیت صدا

گوشی های ویپ معمولا کیفیت صدای HD را پشتیبانی می‌کنند. در این میان ممکن است برخی از این تلفن ها این خصوصیت را نداشته باشند که به طبع قیمت پایین تری نیز خواهند داشت. البته اگر یک گوشی ویپ از تکنولوژی کیفت صدای HD نیز پیروی نکند باز هم کیفیت صدای بسیار بهتری نسبت به تلفن آنالوگ خواهد داشت. برخی از تلفن های یالینک دارای کیفیت صدای Ultra HD هستند.

3) نوع پروتکل

مرکز تلفن voip از پروتکل های متفاوتی برای ارتباط با تلفن ها یا سایر تجهیزات استفاده می‌کنند. به طور مثال مرکز تلفن سیسکو از پروتکل SCCP، مرکز تلفن استریسک، الستیکس، ایزابل و فری پی بی ایکس از پروتکل SIP و IAX استفاده می‌کنند. همچنین مرکز تلفن سخت افزاری مایتل از پروتکل H323 برای ارتباط با تلفن های ویپ استفاده می‌کنند. بنابراین پیش از خرید یک گوشی تلفن تحت شبکه حتما پروتکل ارتباطی مرکز تلفن خود را بررسی و بعد اقدام به انتخاب تلفن ویپ کنید.

4) کلید های BLF

در ابتدای این مقاله، در بخش معرفی و انتخاب تلفن ویپ اپراتوری در مورد BLF توضیحاتی را ارائه کردیم. به صورت کلی کلید‌های BLF وظیفه اعلام وضعیت آزاد یا اشغال بودن داخلی های یک سازمان را به اپراتور گزارش می‌دهد. اگر داخلی مورد نظر اشغال باشد کلید مرتبط قرمز و اگر آزاد باشد سبز خواهد بود.

5) پاسخ خودکار (Auto Answer)

این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد تا روی هر تلفن ویپ که می خواهید یک پیام را مخابره کنید. مثلا می‌توانید زمان اذان را اعلام یا یک گروهی را از این طریق مخابره نمایید.

6) پورت EHS

یکی از ویژگی های منحصر به فرد تلفن های تحت شبکه – IP Phone ارتباط آنها با هدست یا سایر تجهیزات بیسیم با تکنولوژی Dect است. این تکنولوژی یک شبکه بیسیم با یک باند فرکانس خاص است. تلفن های رومیزی که پورت EHS را پشتیانی می کنند، امکان ارتباط با هدست های بیسیم دکت را نیز دارند و می توانند مکالمات خود را از این طریق برقرار، قطع کنند یا صدای آن را کم و زیاد نمایند.

7) پورت هدست

تلفن های ویپ بیسیم یا باسیم رومیزی هر دو دارای پورت هدست هستند. پورت های هدست ویپ می تواند از نوع RJ9، Jack 3.5mm، Jack 2.5mm یا USB باشد. بنابراین در هنگام خرید و انتخاب تلفن ویپ اگر تصمیم به استفاده از پورت هدست آن نیز دارید، به این مورد توجه کنید.

8) ماژول توسعه (Expansion Module)

برخی از تلفن های تحت شبکه رومیزی قابلیت توسعه کلید‌های سخت افزاری BLF را دارند. ماژول توسعه یا Expansion Module یک سخت افزار اضافی هست که در صورت لزوم به تلفنی که این ویژگی را پشتیبانی کند وصل و از طریق پورت AUX خاص خودش که شبیه به پورت RJ9 است متصل خواهد شد. معمولا زمانی که یک اپراتور نیاز دارد داخلی های بیشتری را از لحاظ آزاد یا اشغال بودن مانیتور کند، این ماژول به تلفن رومیزی اضافه خواهد شد.

9) پورت شبکه اضافی

معمولا IP Phone ها دارای دو پورت شبکه هستند. این ویژگی باعث می‌شود برای ارتباط کابلی تلفن تا مرکز تلفن نیازی به کابل کشی جدید نخواهد بود. در واقع کابلی که برای کامپیوتر هر شخص آمده است به عنوان ورودی به تلفن وصل می‌شود و از پورت دوم تلفن یک خروجی به سمت کیس کامپیوتر خواهد رفت. البته هیچ تلفنی کمتر از دو پورت شبکه ندارد، اما باز هم هنگام خرید به این موضوع توجه کنید!

10) امکان مکالمه تصویری

برخی از تلفن های مدیریتی ویپ دارای دوربین برای مکالمه تصویری هستند. اگر شما مدیری هستید که می خواهید با هزینه کمتری نسبت به تجهیزات ویدئو‌کنفرانس یک جلسه رسمی تصویری داشته باشید، تلفن های ویپ یک گزینه مناسب برای شما خواهد بود.

بنابراین هنگام خرید یک تلفن ویپ تصویری به نوع دوربین و رزولوشن آن توجه کنید. این نکته را در نظر بگیرید که برخی از تلفن های تحت شبکه تصویری امکان مکالمه و کنفرانس تصویری را دارند اما دوربین آن باید جداگانه تهیه شود.

11) امکان کنفرانس صوتی

از دیگر ویژگی های تلفن های ویپ، امکان کنفرانس صوتی با دیگر اشخاص سازمان است. اگر فکر می کنید در آینده نیاز به کنفرانس صوتی در شرکتتان خواهید داشت حتما مشخصات تلفنی که انتخاب کرده اید را بررسی کنید. تلفن های تحت شبکه معمولا از کنفرانس صوتی سه طرفه پشتیبانی می کنند و در موارد خاص کنفرانس صوتی 5 طرفه نیز در برخی از گوشی های رومیزی خواهد بود.

12) صفحه نمایش

کمپانی های سازنده تلفن های voip صفحه نمایش متنوع و مختلفی را برای انواع نیاز و سلیقه ها تولید کرده اند. صفحه نمایش سیاه و سفید کوچک تا صفحه نمایش های 7″ رنگی و لمسی طیف وسیعی از نیاز افراد را پوشش می دهد. معمولا تلفن های سطح کارشناسی صفحه نمایش کوچک سیاه سفید یا رنگی دارند و تلفن های مدیریتی دارای صفحه نمایش رنگی و لمسی هستند. البته همه این موارد سلیقه ای است و به بودجه شما نیز بستگی دارد.

13) سیستم عامل

نوع سیستم عامل در تلفن های ویپ سطح مدیریتی ویژگی منحصر به فردی است. برخی تلفن های مدیریتی امکان داشتن سیستم عامل اندروید را دارند. داشتن سیستم عامل اندروید به این معناست که کاربر می تواند تمام نرم افزارهایی که روی موبایل هوشمند خود دارد را روی تلفن رومیزی خود نیز نصب کند.

تلگرام، واتس اپ، اینستاگرام، اسکایپ، جیمیل و … از جمله مواردی هستند که می توانید روی تلفن تحت شبکه مدیریتی خود داشته باشید. بنابراین اگر یک مدیر علاقه مند به دنیای دیجیتال هستید، تلفن ویپ مدیریتی با سیستم عامل اندروید یک انتخاب هیجان انگیز برایتان خواهد بود.

14) قابلیت POE

یکی از مهمترین ویژگی های که قبل از خرید تلفن ویپ باید به آن توجه کنید، پروتکل POE است. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید برق و دیتا را همزمان بر روی یک کابل شبکه انتقال دهید. در این حالت دیگر نیازی به آداپتور نخواهید داشت و میزهای شما مرتب و سیم کابل اضافه روی آن نخواهد آمد.

البته به این موضوع توجه کنید که در این شرایط، سوییچ های شما حتما باید از پروتکل POE پشتیبانی کنند. در غیر اینصورت امکان انتقال برق روی کابل شبکه را نخواهند داشت و باید برای تلفن خود آداپتور تهیه کنید یا سوییچ‌تان را تغییر دهید. انتخاب یک گوشی POE یا غیر POE کاملا وابسته به تصمیم و بستر فعلی شبکه شرکت شما است.

15) گارانتی و محبوبیت در بازار ایران

یکی دیگر از مهم ترین نکاتی که برای خرید تلفن ویپ باید بدانید گارانتی و میزان محبوبیت آن تلفن در بازار ایران است. میزان محبوبیت یک محصول در بازار مساویست با خرید و فروش بیشتر آن، بنابراین شرکت هایی که نکات فنی آن برند را بهتر می‌دانند بیشتر هستند و شما هیچ وقت سوال بی جوابی نخواهید داشت.  همچنین امکان تحقیق در مورد فیدبک مصرف کنندگان ساده تر خواهد بود.

برای هر تلفن تحت شبکه چقدر باید هزینه کرد؟

قیمت تلفن های تحت شبکه با توجه به ویژگی، برند، کشور سازنده، نو یا دست دوم بودنشان بسیار متنوع هستند. علاوه بر این موضوع، نوسان قیمت ارز در کشور در قیمت نهایی تجهیزات بسیار تاثیر گذار است. با همه این تفاصیل، برای خرید هر عدد تلفن تحت شبکه از حدود 15 تا 600 دلار باید هزینه کنید. (به دلیل نوسانات زیاد ارز قیمت به صورت دلاری اعلام شده است)

جمع بندی

در این مقاله سعی بر این بود تا بتوانیم هر اطلاعاتی که قبل از خرید تلفن ویپ رومیزی باید بدانید، برایتان توضیح دهیم. تلفن های تحت شبکه تنوع بسیار زیادی دارند و غیر از موارد فنی که گفته شد، سلیقه و میزان بودجه شما نیز در انتخابتان دخیل خواهد بود. برندهای معتبری هستند که در بازار ایران کیفیت، گارانتی و پشتیبانی خوبی دارند. از جمله معروف ترین آنها برند یالینک – Yealink، گرند استریم – Grandstream و نیوراک – Newrock است.

برند سیسکو – Cisco نیز در بازار ایران بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. اکثر گوشی های این برند در بازار دست دوم هستند و شرکت ها این برند را با گارانتی تعویض ارائه می کنند. همین موضوع باعث شده است که تلفن ویپ سیسکو جزو پرفروش ترین تلفن های voip بازار ایران شود.

به نظر شما بهترین تلفن ویپ در بازار ایران چه برندی است؟

با ما در تماس باشید

همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

10 پاسخ

  1. به نظر من برند یالینک و گرند استریم یک سروگردن از بقیه برندها بالاترن

  2. سلام
    تلفن های ویپ برای مغازه های ما که از نظر مسافتی با هم دور هستند جوابگو هست ؟ مثلا ما یه مغازه مون در تجریش وو انبار مرکزی ما تو نقطه شوراباده ( جنوب تهران ) هست چون ما از نوین ویپ که پرسیدم اونها گفتن ما پشتیبانی ویپ رو برای شما انجام میدیم . میخواستم ببینم چنین چیزی شدنی هست ؟

    1. با سلام
      تکنولوژی ویپ تحت شبکه است. بطور خلاصه هرجا اینترنت داشته باشید امکان اینکه تلفن ها به همدیگه متصل باشند وجود داره.

  3. ما میخواییم برای شرکتمون تلفن های ویپ خریداری کنیم
    دفتر مرکزی داریم و چندتا مغازه تو سطح شهر و یک انبار بیرون شهر داریم
    تلفن تصویری میخواییم و تلفن های voip
    قیمت voip و اجرای ویپ و همچنین پشتیبانی خیلی برامون مهمه
    از شرکت نوین ویپ پیش فاکتور گرفتیم و میخواستم ببینم از شما چطوری میتونیم پیش فاکتور و مشاوره بگیریم ؟

  4. سلام امکان داره بفرمایید چه جوری می شه با این نوع تلفنها چت کرد و بسته به موقعیت مکانی و زمانی تماسها رو انتقال داد

    1. سلام. بیشتر امکاناتی که فرمودید به سرور بستگی داره از جمله چت و انتقال تماس

  5. برای راه اندازی ویپ در شرکت های کوچک مثل اسپان پیشنهاد شما برای استفاده از تلفن voip مناسب در این رویه تلفن های poe است یا تلفن های معمولی

    1. سلام. استفاده از PoE کمک میکنه که گوشی فقط با یک کابل قابل استفاده باشه و عملا میز پرسنل خلوت میشه و نیاز به چند راهی برق هم نیست.
      شماره تماس تون رو برای ما بفرستید تا بصورت کامل به شما مشاوره بدیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *