مصاحبه مدیر عامل مخابرات با روزنامه ایران پیرامون ویستور

از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، مدیران حوزه فناوری نسبت به استفاده صحیح و مطلوب از شبکه‌های اجتماعی تأکید کرده اند. علاقه گسترده مردم نسبت به استفاده از شبکه‌های اجتماعی باعث شد موضوع تولید نرم‌افزارهای بومی شبکه‌های اجتماعی در دستور کار قرار گیرد، در همین راستا و در روزهای مقارن با دهه فجر و با حضور محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نرم‌افزار شبکه‌ اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه «ویستور» را رونمایی کرد. این پروژه با تلاش‌های شرکت مخابرات استان خراسان رضوی و یکی از شرکت‌های دانش بنیان تهیه و اجرا شده است .

علی ملک جعفریان، مدیر کل مخابرات استان خراسان رضوی در گفت وگو با «ایران» ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته برای تهیه و راه‌اندازی نرم‌افزار ویستور، بر این نکته تأکید می کند که در آینده نزدیک امکانات ویژه ارتباطی در این نرم‌افزار تعبیه خواهد شد. متن کامل گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

با توجه به استقبال روز افزون مردم از شبکه‌های اجتماعی، ایده طراحی و راه‌اندازی «ویستور» از چه زمانی مطرح شد؟

در حوزه آی‌سی‌تی، شرکت‌های مخابرات متولی بخش سی‌تی یا فناوری ارتباطات هستند و فعالان حوزه آی‌تی یا فناوری اطلاعات هم متولی بخش نرم‌افزاری محسوب می‌شوند بر همین اساس با توجه به تجهیزاتی که در حال حاضر در شرکت‌های مخابرات استان‌ها نصب شده‌، فضای بسیار مناسبی برای توانمند‌سازی فعالان حوزه آی‌تی فراهم شده است و شرکت‌های دانش بنیان، بخش خصوصی و علاقه‌مندان به این حوزه می‌توانند با توجه به بسترها و زیرساخت‌های ارتباطی موجود در کشور از جمله ADSL، دیتاهای تجاری، شبکه ملی، تلفن ثابت، تلفن همراه، فیبرهای نوری ایجاد شده توسط شرکت‌ مخابرات ایران و شرکت‌های تابعه استانی، سرویس‌های ارزش افزوده را به صورت تسهیم درآمدی راه‌اندازی کنند. طبیعتاً چند سالی است که موضوع شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه مانند وایبر، واتس‌اپ، فیس‌بوک و غیره مطرح شده است و کاربران زیادی به این شبکه‌ها مهاجرت کرده و از امکانات آنها استفاده می‌کنند، بر همین اساس در این حوزه یک سری دغدغه ها و نگرانی هایی وجود دارد که برای پیشگیری از این مسائل، موضوع راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی بومی را به صورت مشارکتی در دستور کار قرار دادیم. در حال حاضر شرکت مخابرات استان خراسان رضوی با فراهم کردن زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی پایدار و ارائه سرویس‌های زیرساختی مانند دیتا سنتر مستقر در استان جهت ارائه خدمات ارزش افزوده بر این نکته مهم تأکید دارد که سرویس‌ها از خارج کشور به داخل منتقل شوند و در هسته CORE دیتای استان قرار گیرند.
ما تلاش می‌کنیم با ارائه سرویس‌های خوب به مشترکین و کاربران، شرکت‌های توانمند در این حوزه قرار گیرند و از زیرساخت‌های آماده شده این شرکت استفاده کنند. بر همین اساس شرکت‌های دانش بنیان مختلف در حوزه‌های ارزش افزوده سرویس‌هایی را ارائه کرده‌اند که یکی از آنها نرم افزار شبکه اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه ویستور است که با حضور محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دهه فجر افتتاح شد. این شبکه کاملاً بومی و تجهیزات آن داخلی است.

علت انتخاب نام ویستور برای این نرم‌افزار شبکه اجتماعی چیست؟

ویستور یک نام اصیل ایرانی است که از اوستا گرفته شده و معنی آن گشوده و انتشار دهنده است.

در فرایند همکاری مخابرات با شرکت‌های دانش بنیان در حال حاضر چند شرکت در زمینه ارائه خدمات ارزش افزوده اعلام آمادگی کرده‌اند؟

در حال حاضر حداقل 10 شرکت دانش بنیان با شرکت مخابرات استان خراسان رضوی در این زمینه همکاری می‌کنند و اعتقاد ما بر این است که ظرفیت و پتانسیل فناوری اطلاعات و نرم‌افزار در کشور بسیار بالا است و می‌توانیم زمینه‌های فعالیت و اشتغال نخبگانی را که به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند در داخل فراهم کنیم.

چه مقدار برای راه‌اندازی ویستور هزینه شده است؟

تا به امروز توسط شرکت مربوطه و در راستای تأمین تجهیزات و فناوری‌های مورد نیاز، حدود 400میلیون تومان هزینه شده است.

آیا استفاده از این نرم‌افزار در کشور فراگیر خواهد شد؟

بله. در حال حاضر در حال رایزنی با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هستیم که بتوانیم امکان ایجاد تماس ویستور با شبکه مخابراتی کشور را هم ایجاد کنیم و در این زمینه مذاکراتی صورت گرفته است که ظرف یکی دو ماه آینده نتایج آن مشخص خواهد شد.

در مدت کوتاهی که ویستور راه‌اندازی شده است آیا بازخوردی از کاربران دریافت کرده‌اید؟

بله. در مرحله اول این نرم‌افزار در اختیار همکارانمان در شرکت مخابرات استان خراسان رضوی قرار گرفت و حدود 380 مشترک دارد و سعی کردیم که درباره راه‌اندازی آن تبلیغات گسترده نکنیم و در تلاش هستیم که تا ایام نوروز، فضا را آماده کنیم که کاربران بیشتری جذب ویستور شوند.
این نرم‌افزار شبکه‌ اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه کاملاً رایگان است و مردم می‌توانند به آن بپیوندند و از طریق آن ارتباطات داخلی از جمله برقراری تماس و ارسال پیامک داشته باشند.

 چه برنامه‌هایی برای توسعه نرم افزارهای شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه دارید؟

ما فقط روی این طرح متمرکز نشدیم و در تلاش هستیم که سرویس‌هایی را ایجاد کرده و به مخاطبان ارائه ‌کنیم تا آنها بتوانند از امکانات موجود در این فضا با امنیت فوق‌العاده بالای آن‌که تضمین شده است استفاده کنند. تلاش کردیم که در مباحث امنیتی مربوط به این شبکه اجتماعی داخلی، اطلاعات تلفن همراه مشترک محفوظ بماند، متأسفانه در نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی خارجی بهره‌برداری‌های خاصی از شماره تلفن‌های مشترکان و همچنین محتواهای ارائه شده توسط آنها صورت می‌گیرد که ممکن است مشکلاتی را به وجود بیاورد.
ویستور با مشارکت یکی از شرکت‌های دانش بنیان مشهد و شرکت مخابرات استان خراسان رضوی تهیه و راه‌اندازی شد و در آینده نزدیک دومین شبکه اجتماعی هم که در مرحله نصب تجهیزات قرار دارد به صورت مشارکتی راه‌اندازی خواهد شد تا بتوانیم از طریق فضای فناوری اطلاعات و ارائه خدمات ارزش افزوده به رشد و بهره‌وری تک تک افراد جامعه کمک کنیم.

آینده استفاده کاربران داخلی از نرم‌افزارهای بومی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

مردم ما فهیم و متوجه ماجرا هستند و طبیعتاً ما باید نسبت به نرم‌افزارهای بومی شبکه‌های اجتماعی تعصب داشته باشیم. زوم شدن روی ارائه خدمات نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی و استفاده از آن باعث می‌شود که در داخل کشور پویایی اتفاق بیفتد. طبیعتاً استفاده از فناوری اطلاعات در راستای حمایت از اشتغال آفرینی و گردش پول در بازار داخلی است. در هر صورت اگر سرورهای نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی در داخل کشور باشد خیال مردم هم آسوده‌تر می‌شود.

سخن آخر …

شرکت مخابرات استان رضوی به عنوان یکی از 32 شرکت تابعه شرکت مخابرات ایران آمادگی دارد که عزیزانی که در این حوزه می‌توانند فعالیت کنند و ارزش افزوده ارائه بدهند بیایند خدمات خود را بر بسترهای مخابراتی ارائه بدهند و ما آمادگی کامل داریم که به آنها کمک کنیم.

منبع: http://iran-newspaper.com/?nid=5877&pid=19

با ما در تماس باشید

همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *